Υποχρεωτική η συμμετοχή δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες αθλητικών σωματείων

Έπειτα από ενημέρωση από την Ε.Π.Ο, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, βάση του νέου νόμου (Ν. 4603/2019, ΦΕΚ Τεύχος Α 48/14.03.2019 προβλέπει στο Άρθρο 26 – Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 2725/1999), προβλέπεται η παρουσία δικηγόρων, ως δικαστικών αντιπροσώπων για όλες τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου για τις αρχαιρεσίες σωματείων.

Στα σωματεία που θα διεξάγουν εκλογές λοιπόν, αυτές θα πρέπει να γίνουν με την παρουσία δικηγόρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών, κατόπιν αιτήματος που θα πρέπει να υποβάλλεται στο Σύλλογο(Βρείτε ΕΔΩ την αίτηση και τις πληροφορίες), που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου, Δελαπόρτα 3-Σέρρες(τηλ. 23210 51659).

Συνεπώς τα σωματεία που επιθυμούν να διεξάγουν εκλογές είναι υποχρεωτικό να απευθυνθούν στον Δικηγορικό Σύλλογο, καθώς το Πρακτικό Συγκρότησης του Δ.Σ, μαζί με το Πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής των αρχαιρεσιών στο οποίο πρέπει να σημειώνεται ο προεδρεύον δικαστικός αντιπρόσωπος ή με το έγγραφο διορισμού του από τον Δικηγορικό σύλλογο, είναι από τα δικαιολογητικά για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της Γ.Γ.Α και για την ένταξη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τα παραπάνω ισχύουν και για όσα σωματεία διεξήγαγαν αρχαιρεσίες μετά τις 14/03/2019, καθώς θα πρέπει να επαναληφθούν εφόσον δεν είχαν γίνει με το νόμιμο τρόπο.

Ο δικηγόρος πληρώνεται για την παρουσία του μέσω παραβόλου.

Start a Conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *